A solymosi Füleki Gábor szülőfalujáról, szülőfalujához írt, érzelmekben gazdag vallomása került ki a nyomdából pár hete.

A solymosi Füleki Gábor szülőfalujáról, szülőfalujához írt, érzelmekben gazdag vallomása került ki a nyomdából pár hete. Frissen megjelent könyvében „Solymosi ízeket, zamatokat, illatokat idéz, képeket villant a nyári konyháról, versbe faragja az évszámokat, felidézi a nagyfügedi buszsofőrt, aztán az emlékek a családról, gyermekkorról, iskoláról, faluról… Nem tesz mást, mint vállalt feladatát teljesíti, hiszen az író, költő dolga a táj szépsé-gének megörökítése, megéneklése.”
(Kovács Sándor ajánló szavai)

„Minden négyezredik magyar solymosi, és háromezren laknak benne…” – kezdődik Révület című verse, mi pedig hálásak vagyunk, hogy a háromezer közül akadt egy, aki a költészet eszközeivel szavakba öntötte érzéseit, gondolatait, amik bár az ő saját emlékei alapján teremtődtek, mégis azonosulni tudunk velük, hiszen gyökereink ugyanabba a földbe kapaszkodnak, itt a Mátra lábánál.

A képek a könyv bemutatóján 2018. május 25-én készültek, és megpróbálják megmutatni: a jelenlévők értik-érzik, mit is jelent ez a kiadvány a falunknak és közben még jól is érezték magukat…