2015.08.31.

Gyöngyössolymos Község Önkormányzata

 

Sajtóközlemény

Nagy Gyula Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással és önerőből valósult meg középületek épületenergetikai fejlesztésű projekt Gyöngyössolymoson. Gyöngyössolymos Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv, Környezet és Energia Operatív Program keretében 70.395.091 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Nagy Gyula Általános Iskola energetikai korszerűsítésére. A projekt lehetővé teszi, hogy az intézmény fenntartási költségei csökkenjenek, amely hozzájárul a Széchenyi 2020 program kitűzött céljainak eléréséhez.

Gyöngyössolymos Község Önkormányzata az Új Széchenyi Terv keretében sikerrel vett részt a „középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című, KEOP-5.7.0/15 azonosító számú pályázati kiíráson, amellyel 70 395 091 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a község iskoláját érintő épületenergetikai fejlesztés megvalósításához. A program alapvető célja, hogy az energiahatékonysági korszerűsítés révén mérséklődjenek az intézmény fenntartási költségei, valamint csökkenjen a fajlagos energiafelhasználás.

A megvalósult projektelemek, eredmények:

  • A homlokzat utólagos hőszigetelése,
  • A homlokzati nyílászárók cseréje,
  • A padlásfödémek utólagos hőszigetelése.

Számszerűsíthető eredmények:

  • Korszerűsített épületek száma: 1 db;
  • Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése: 23,98 t CO2 eq / év;
  • Energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége: 425,34 GJ.

A fentiekkel összefüggésben jelen projekt célja volt a Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában felnövekvő nemzedékek fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteinek bővítése, az energiahatékonysági beruházások terjedésének elősegítése és az intézményi, fenntartói, illetve a kormány által meghatározott célkitűzések elérésének segítése.

A projekt összegző adatai:

Projekt címe: Nagy Gyula Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Kedvezményezett: Gyöngyössolymos Községi Önkormányzat

Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Elnyert támogatás: 70.395.091 Ft

Bővebb információ: Sepler Gábor projektmenedzser, telefon: 06 (20) 3102511, e-mail: sepler.gabor@alapszin.hu