TÁMOP 2.4.5.-12/3-2012-0003
Szabadidős programok

A projekt keretében megvalósuló szabadidő szervezéssel kapcsolatban internetes oldalunkon az alábbi értékes, a szabadidő eltöltésére alkalmas programokat ajánljuk a környéken. Természetesen egyéni igények szerint más programok (pl. színházjegy rendelés, fővárosi szabadidős programok ajánlása, stb.) szervezésében is állunk a lakosság rendelkezésre!
Az alábbi elérhetőségeken érhetik el a szabadidő szervező kollégánkat:
Email:tamop245@gyongyossolymos.hu
Tamop tel.: 30/ 527 71 86
Művelődési Ház, projekt iroda

Novemberi programok

A helyi művelődési ház Márton nap alkalmából borkóstolót és zenés, táncos mulatságot rendez. A program része lesz a kemencében sült ételek – többek között a ludaskása, libatepertő kóstolása is. Érdemes ellátogatni a rendezvényre.

Márton Nap 2014

A gyöngyösi Szt. Bertalan-templom Kincstára páratlan értékű egyházi gyűjtemény.
Az ötvös tárgyak vonatkozásában az ország második legértékesebb gyűjteménye.
Gyöngyös Szent Bertalan utca 3. Telefon: +36 37 311 143
Nyitva tartás: Kedd – Péntek 09.00-15.00 illetve 17.00-18.00

Hit Művészet Mesterség

A Gyöngyök Mátra Művelődési Központban november 13-án Presser Gábor szerzői estjére kerül sor.

Presser Gábor 2014 Gyöngyök

A Gyöngyök Mátra Művelődési Központ nagyszabású, színvonalas Natura Napot szervez 2014. november 8-án. Egészséges életmóddal kapcsolatos kiállítások, előadások és mozgásórák várják az érdeklődőket.

Natura Nap 2014


Októberi programok

Kedves Gyerekek, Kedves Szülők!
Vendégünk lesz a egri Harlekin Bábszínház, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház színháztermében 25-én a Hüvelyk Matyi c. meseelőadást láthatjátok majd. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Hüvelyk Matyi

Kedves Solymosi érdeklődők!
Színházlátogatást szervezünk. Az Operett Színház Móczárt c. előadására október 25-én. Várjuk az érdeklődők jelentkezését a következő telefonszámon: +36 30 6228252
A musical a Budapesti Operettszínház legendás előadásai közé tartozik. Bécs, Hamburg, Tokió és Oszaka után érkezett Budapestre 2003-ban – és itt is visszaigazolta az előzetes várakozást! Óriási sikert aratott, néhány évvel ezelőtt nem véletlenül tűzék újra műsorukra.

 

Mozart

Mozart 2

 

Október 10-én Gyöngyösön a Vachott Sándor Városi Könyvtárban nyíló kiállítással és előadással az I. világháborús gyöngyösi hősökre emlékeznek.

V Nyári Alkotótábor

 

Makrancos Kata

 

 

 

Makrancos Kata címmel új Musical és komédia Détár Enikő főszereolésével a Gyöngyök Mátra Művelődési Központban 2014. október 8-án. A történet az utálatos Kata körül forog, aki gyűlölködő és hisztérikus stílusával minden férfit elmar maga mellől, így házasságra nem sok esélye van. Azonban úgy tűnik, hogy valaki mégis képes kezelni a lányt. A végén a szerelem is kibontakozik…


Augusztusi programok

A gyöngyössolymoson a Gárdonyi Géza Művelődési Házban képzőművészeti tárlat nyílik szeptember 27-én. A közönség a nyári alkotótáborban készült tájképeket nézheti meg október 5-ig munkanapokon 8.00-17.00-ig.

A Hérics Turista Egyesület vár minden túrázni vágyót a Vadrózsa teljesítmény tórájára, 10, 20, 30, 50 és 150 km-es távval.

Extrém Vadrózsa 150


Augusztusi programok

Abasár, Parádfürdő, Visonta és Gyöngyössolymos augusztusi programjait ajánljuk, azoknak az érdeklődőknek, akik a környéken keresnek szórakozási lehetőséget. A programokat és időpontokat a mellékelt plakátok tartalmazzák.

Solymos Napok Repülőnap

Abasári Borkaszárnya

 

 

 

V Visontai Veterán Jármű Találkozó

 

 

Indul a Bakterház

 

 

 


Júniusi és Júliusi ajánlatok

A nyár számtalan rendezvényt, fesztivált kínál. Néhány ízelítő a környékről, és a Művészetek Völgye idei programjából

Magyar Ostor és Magyar Ló napja

XVIII Siroki Várnapok

Kisnána Várjátékok 2014

XVIII Egri Bikavér Ünnep

Valley of Arts

Edda 2014


Májusi ajánlatok

Érdemes ellátogatni a Gyöngyösi Bornapokra május 22 és 25 között. A Republic zenekar mellett sok más együttes is koncertezik. Gyerekprogramok is színesítik a rendezvényt, lesznek gólyalábasok, fellép a Komédiás Kompánia, a Szegedi Miniszínház, és a Tücsök Zenekar is szórakoztatja a közönséget.

Gyöngyösi Bornapok 2014

Május 17-én Szilvásváradon Tolvay Renáta koncertezik a „ Ne csak ez legyen a mi napunk!” c. rendezvény keretein belül.

Tolvay Renáta

Ismét megrendezik Egerben a Bartakovics Béla Közösségi Házban a „Ködellik a Mátra…” regionális népzenei találkozót. A találkozón több tájegység népzenéje, népdala csendül fel, amatőr és profi előadóktól.

Ködellik a Mátra

Kedves gyerekek, Kedves szülők!
Hatvanban a Városi Gyermeknap igen színvonalas programokkal várja a látogatókat. A népszerű Alma Együttes mellett játszóház, arcfestés, néptánc és a Csilingelő Bend szórakoztatja, majd a közönséget május 25-én 13 órától.

Városi Gyereknap Hatvan

Elkezdődött a fesztiválok ideje. A Budaörs fesztivál május 7 és 11 között várja közönségét, népszerű együttesek és fellépők koncertjeivel. A részleteket a mellékelt plakáton olvashatják

Budaörs fesztivál


Áprilisi ajánlatok

Színházlátogatás a Thália Színház Férfi agy c. előadására

A férfi agy

A Gyöngyök Mátra Művelődési Központ VII. Gyöngyösi Művészeti Hetek színvonalas programsorozatát ajánljuk minden érdeklődőnek. Az irodalmi est mellett kiállítás, balett előadás, koncert, hangverseny és színházi előadás is szerepel. A részleteket a plakáton olvashatják.

VII Gyöngyösi Művészeti Hetek

Budakalászon a Kós Károly Művelődési Házban a Szent Korona Délutánok sorozat következő részeként Dr. Varga Tibor előadását hallgathatják az érdeklődők, melynek címe: Nyitva van az aranykapu
Időpont: 2014. április 12. 13.00

Aranykapu

Pódium est a Magyar Költészet Napja alkalmából a gyöngyössolymosi Gárdonyi Gáza Művelődési Házban április 10-én 18.00-tól. A József Attila verseket Tóth Péter Radnóti díjas versmandó adja elő.

Magyar Költészet Napja

A gyöngyössolymosi Gárdonyi Géza Művelődési Ház Humorestet rendez április 9-én 18.00 órai kezdettel. Az est közreműködői: Szikra László és Orosz György.
MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Szikra lászló


Márciusi ajánlatok

Gazdag érzelemvilág, értékes mondanivaló, gyönyörű hang és olyan dallamok, amelyek, ha egyszer a fülünkbe kúsznak, azt sosem akarjuk elfelejteni. És mindhez párosul egy légies megjelenés. Olyan könnyen jönnek azok a hangok és szavak, mintha nem is lenne benne semmi erőfeszítés.
2014. március 14-én 20.00 órakor Koncz Zsuzsa koncert az Arénában.
Koncz Zsuzsa 30 éves pályafutása alatt ez lesz a tizedik Aréna koncertje, és eddig mindegyik alkalommal teltház előtt állt színpadra az énekesnő. Ezen a budapesti koncerten is elhangzanak majd a legismertebb dalok, megzenésített versek és lesznek sztárvendégek is, akik fontos szerepet töltöttek a zenei életben eltöltött évek alatt.
Juhász Gyula: 48 március 15.
Ó régi szép est… tündöklő siker,
Mikor jön egyszer hozzád fogható,
Dicsőséged az egekig ivel,
A deszkáidon tetté vált a szó.Igen, az Ige testté lett, derék
És lelkes nézők tapsoltak neked,
Színházi est, melyen – ó büszkeség! –
A gondolatszabadság született.Aktoraid: Petőfi, Jókai,
Vasvári, Táncsics és a korai
Tavaszi mámor sok nagy ifja még,
Színésznőd Laborfalvy Róza volt,
Ki Jókainak szívére hajolt…
Ó régi szép est: jössz-e vissza még?

Március 15-ét joggal tartjuk legnagyobb nemzeti ünnepünknek, mely nap minden korban a magyar szabadság szimbóluma maradt.

Ünnepeljünk együtt! Szeretettel várjuk minden honfitársunkat közösségi megemlékezésünkre!

EGRI TAVASZI FESZTIVÁL 2014

2014. március 15-30. között rendezik meg Egerben a 14. Egri Tavaszi Fesztivált. Koncertek (Irie Maffia), kiállítások és minifesztivál is a programok között.Bővebb információ

SZÍNHÁZLÁTOGATÁS

2014. március 27. 18.00 óra
Eisemann Mihály – Nóti Károly – Zágon István
Hippolyt, a lakáj
Zenés vígjáték három felvonásban
Zágon István színdarabját és Nóti Károly film forgatókönyvét zenés színpadra alkalmazta:Vajda Anikó és Vajda Katalin:

Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 2014

Papp László Budapest Sportaréna 1143 Budapest, Stefánia út 2 2014.03.28 A 33. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 2014 márciusának utolsó hétvégéjén, a tavasz egyik kiemelkedő eseményeként kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában. A hagyományos népművészeti műfajok legnagyobb és legnépszerűbb seregszemléje ez évben is színes, változatos színpadi programokkal és vásárral várja a folklór iránt érdeklődő közönséget.

SZÍNHÁZLÁTOGATÁS

2014. március 28. 19.00 óra

Molnár Ferenc: A doktor úr vígjáték három felvonásban


FEBRUÁRI AJÁNLATOK

Kedves Érdeklődők!

Februárban az alábbi programokat ajánljuk szíves figyelmükbe.
Igény esetén jegyvásárlással, az utazás megszervezésével segítjük a programon való részvételt.

Nemzeti Múzeum Budapest

Mátra Művelődési Központ

Február 18. (kedd) 10.00 és 14.00
A Piroska és a farkas bábszínházi előadás a Harlekin Bábszínház előadásában.

Február 20. (csütörtök) 19. 00
A budapesti Bulvárszínház bemutatja Vaszary Gábor – Fényes Szabolcs – Szenes Iván: Az Ördög nem alszik című bohózatát két részben az MMK Záborszky József termében.

Február 22. (szombat)
Natura Nap az MMK-ban

Február 22. 15:00
Gerard Presgurvic: Rómeó és Júlia


Magyar Kultúra Napja


Gárdonyi Géza Művelődési Ház év végi programja


Karácsonyi műsor – 2013. december 13.


Közvetlen kapcsolattartó által szervezett jegyvásárlásra van lehetőség a fővárosi Operettszínház előadásaira.
Az Operettszínház Kerényi Miklós Gábor igazgatása alatt igazi zenés népszínházként működik, mely magyar operetteket és ennek mai utódait, kortárs magyar musicaleket tűz műsorra, több, az ifjúságnak szóló, irodalmi-történelmi alapú musical mellett. Évente 500 előadást játszik, 400 ezer nézőnek, így ma ez Magyarország egyik leglátogatottabb teátruma.

Az Operettszínház műsora


Mátra Művelődési Központ előadásai

2013. október 13-án:

2013. november 23-án:
Paff a bűvös sárkány és barátai a 100 Folk Celsius együttes koncertje

Mátra Művelődési Központ műsora


Egészség és életmód napok 2013 október 11-12.


Mátra Múzeum

Nyitvatartás
Kert: kedd-vasárnap: 9-17
Kiállítások: kedd-vasárnap: 10-17
Hétfő szünnap.

Kastély
Teljes árú jegy: 1100 Ft
Diák jegy (6-26 év között)*: 550 Ft
Nyugdíjas jegy (62-70 évig)*: 550 Ft

Természettudományi Pavilon
Teljes árú jegy: 1100 Ft
Diák jegy (6-26 év között)*: 550 Ft
Nyugdíjas jegy (62-70 évig)*: 550 Ft
Tárlatvezetés csoportoknak (max. 40 fő, előzetes bejelentkezés alapján):
1-20 főig: 4000 Ft, 20 fő fölött: 200 Ft/fő, időtartam kb. 60 perc

Komplex (Kastély + Pavilon)
Teljes árú jegy: 1500 Ft
Diák jegy (6-26 év között)*: 750 Ft
Nyugdíjas jegy (62-70 évig)*: 750 Ft

Kertbelépő
Teljes árú jegy: 400 Ft Diák jegy (6-26 év között)*: 200 Ft
(A kiállítások megtekintésére váltott jegyek tartalmazzák a kertbelépők árát is.)


A Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ (GYÖNGYÖK) intézményi egységeinek nyári nyitva tartása
Mátra Művelődési Központ

A nyári hónapokban is a szokásos nyitva tartással várja látogatóit:
Hétfő – péntek: 8.00 – 21.30
Szombat: 9.00 – 20.00, illetve igény szerint
Vasárnap zárva, illetve igény szerint

Családi Intézet
A nyári hónapokban is változatlan a nyitva tartás:
Hétfő – csütörtök: 8.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 13.30
Szombat és vasárnap igény szerint

Vachott Sándor Városi Könyvtár
A könyvtár technikai okok miatt augusztus 1.-24.-ig ZÁRVA tart.
Ezen időszak alatt az I. sz. Fiókkönyvtár (Gyöngyös, Platán u. 2/2.) szolgáltatásai vehetők igénybe.
Nyitva: szerda, péntek: 10.00 – 17.00
Telefon: 37/300-897

Augusztus 26-tól nyitva tartás:
Hétfő, kedd, szerda, péntek: 9.00 – 18.00
Csütörtök szünnap
Szombat 9.00 – 13.00
Vasárnap ZÁRVA

Huszár Lajos Éremtár és Herman Lipót festőművész állandó kiállítása folyamatosan látogatható, szombaton és vasárnap is, igény szerint. Egyéni és csoportos bejelentkezés ajánlott a 20/320-85-07-es vagy a 70/930-32-71-es mobiltelefonszámokon.

Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda (GYITI)
Július – augusztus hónapokban az alábbi nyitva tartással várja a fiatalokat:
Hétfő szünnap
Kedd – szombat 13.00 – 20.00
Vasárnap ZÁRVA


Mátrafüred, Palóc néprajzi magángyűjtemény, palóc babák kiállítása

3232 Mátrafüred, Pálosvörösmarti út 2. Palóc Babák


Gyöngyösi “Szórako-Zoo” állatkert


Oxygen Adrenalin Park – Mátra – Sástó

Az OXYGEN ADRENALIN PARK a főváros zajától távol, mégis ahhoz közel (egy órányi távolságra) a Mátra déli lejtőjén található. A 16 hektárnyi területen kialakított parkban az 1 évestől a 99 évesig, mindenkinek kínálunk szórakozási lehtőséget.
Az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában nemcsak az adrenalint termelő élményelemektől áll el a lélegzetünk, hanem az elénk táruló panorámától is. Derűs időben Kékes tetőtől az Alföldig elláthatunk.
Itt minden érted van:
téli-nyári bobpálya mindenkinek, quadpálya a vezetés szerelmeseinek, függőhíd, canopy a bátraknak, 360°-os, átforduló hinta a kitartóknak, óriás hinta (Hardinga) az adrenalin függőknek, kalandpark kicsi és nagy kalandoroknak, mászófal, eurobungy a sportot kedvelőknek, Frédi-Béni játszótér, légvár a kicsiknek, étterem, nyársaló és bográcsozó helyek az éheseknek, büfé a szomjasaknak, kávézó az álmosaknak, panzió a fáradtaknak.

NYITVA TARTÁS
A játékok az időjárási viszonyoktól függően üzemelnek.

NYÁRON (05.01. – 08.31.)
Minden nap Bobpálya 9.00 – 19.00
Minden további játék 10.00 – 19.00

TÉLEN (11.06. – 03.14.)
(Kérjük ne feledkezzenek meg a téli öltözetről!)
Hétfő-Péntekig kizárólag a bobpálya üzemel 10.00 – 16.00
Szombat – Vasárnap és ünnepnapok
időjárástól függően részlegesen 10.00 – 16.00

TAVASSZAL és ŐSSZEL (03.15. – 04.30.; 09.01. – 11.05.)
Minden nap 10.00 – 18.00


Cinema Bridge Moziműsor – Gyöngyös


Uszoda és Termálstrand Gyöngyös

3200 Gyöngyös, Pesti út 39

Nyitvatartás
hétfő – péntek – 5.30-19.30
szombat-vasárnap – 8.30-19.30


Gárdonyi Géza Művelődési Ház

Gyöngyössolymos Bartók Béla 2-4.

Nyári nyitva tartás:
Hétfő 08.00 – 17.00
Kedd, szerda, csütörtök 08.00-20.00
Péntek 08.00-12.30

Állandó programok:

HÉTFŐ
Gyógytorna 17.15-18.00
Néptánc (ovis) 17.00-18.00
Néptánc (Virtus Kamara) 18.00-22.30

SZERDA
Társastánc 13.00-17.00
Gyógytorna 18.00-19.00

CSÜTÜRTÖK
Jóga 17.15-18.30

PÉNTEK
Társastánc 13.00-17.00
Néptánc (ovis) 16.30-17.30
Néptánc (Vitus Kamara) 18.00-22.30

A Gazdajegyző fogadóórája:
Hétfő: 8.00-12.00
Kedd: 8.00-12.00


A gyöngyössolymosi Gárdonyi Géza Művelődési Ház szeretettel meghívja Önt, kedves Családját és Barátait július 4-én 19.00-ra a Művelődési ház nagytermébe a meghívásos képzőművészeti alkotótábor záró estjére

Program:
– a településen készült alkotásokat megtekintése, beszélgetés a táborban résztvevő művészekkel
– A Szent László legenda Hajagos József középiskolai tanár előadása vetítéssel egybekötve
– Fotók, versek, Bepillantás Dr. Varga Zsolt középiskolai műveibe


NYÁRI KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁBOR GYEREKEKNEK

Időpont: Július 8-12.

Két szekcióban.

1. szekció – rajz-festészet mintázás, illusztrációk, egyszerű sokszorosító grafikák készítése, és mintázás (agyagozás). A pontos program idomul a gyerekek életkorához-és érdeklődésükhöz
Szakmai vezetője: Madaras László grafikus művész

2. szekció – animáció: gyurma – báb animáció készítése. Az elkészült filmeket a gyerekek hazavihetik a tábor végén.
Szakmai vezetője Czeglédi Tamás animációs és filmes szakember, és Tóth Melinda

Jelentkezés:
Június 20-ig.

A tábor részvételi díja:
16.500 Ft./fő, mely tartalmazza az anyagköltséget, tízórait, ebédet és az uzsonnát.

Érdeklődni lehet:
R. Német Mária 06 30 622 8252
Madaras László 06 20 544 0449

A tábor helyszíne: Gárdonyi Géza Művelődési Ház Gyöngyössolymos Bartók Béla út 2-4.

A Gyöngyössolymosi Önkormányzat augusztus 24-25-én tartja nyári rendezvénysorozatát.