SZ2020

Gyöngyössolymos Község Önkormányzata 2015. szeptember 1-én indította el a TIOP-1.2.3-11/1-2012-0389 azonosító számú „A Községi és Iskolai Könyvtár Fejlesztése Gyöngyössolymoson” elnevezésű projektjét.
A projekt célja: a Községi és Iskolai Könyvtár informatikai infrastruktúrájának fejlesztése az esélyegyenlőségi feltételeknek is megfelelő számítógépek, szoftverek, egyéb informatikai eszközök beszerzésével.

Ennek eredményeképpen javul a könyvtárhasználók könyvekhez, elektronikus könyvekhez, tartalmakhoz való hozzáférhetősége. Az iskolával való együttműködés révén a könyvtári órák keretében a tanulók megismerkedhetnek a korszerű, hasznos, értelmes, a tanulást elősegítő módszerekkel, lehetőségekkel.
A megvalósítás ideje: 2015. 09.01 – 2015. 10. 30.
Az elnyert támogatás összege 5.235.146,- Ft.
A teljes egészében vissza nem térítendő támogatás felhasználása önkormányzati önrész hozzárendelését nem igényli.
A projekt keretén belül az alábbi eszközök kerültek beszerzésre és üzembe helyezésre: könyvtáros részére munkaállomás monitorral, felhasználói számítógépek monitorokkal, operációs rendszer, felhasználói szoftverek, hordozható számítógép, projektor, többfunkciós nyomtató, tablet, e-book, e-nagyító, a helyi számítógépes hálózat kiépítéséhez szükséges eszközök, egyéb működtetéshez szükséges felszerelés, könyvtárkezelő rendszer.