Trükkös csalók, Vigyázat!

 

 

FIGYELEM, CSALÓK!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy egy Miskolci székhelyű Kft. járja az országot, és a piaci árnál jóval magasabb értéken próbál értékesíteni gázkészülék alkatrészeket.

Házaló tevékenységet folytatnak, és a beszélgetés során úgy tüntetik fel, mintha a gázszolgáltató megbízásából tevékenykednének. Főleg idős embereket keresnek fel, és átlagosan 20.000 Ft-ot csalnak ki olyan szolgáltatásért, amit a károsultak nem kértek, és nem is lenne szükséges.

A gáztűzhelyek és fűtőberendezések felmérése után, elmondják, hogy mely alkatrészek cseréje vált szükségessé, mert nem felel meg az EU szabványnak. Leggyakrabban a flexibilis gégecső és csap cseréjét teszik kötelezővé. A helyszínen szerződést kötnek és a szolgáltatás díjának felét kifizettetik, azzal a megkötéssel, hogy a másik felét az alkatrész szállításakor kell megfizetni. A szerződés kézzel írott része tartalmazza, hogy nem a gázszolgáltatótól és nem a megbízásából jöttek, illetve az apró betűs részben biztosítják a szerződés visszamondásának lehetőségét, de az előleg ebben az esetben sem jár vissza.

A TIGÁZ területi vezetője elmondta, hogy ők nem foglalkoznak gázkészülékek szervizelésével, ezzel más céget sem bíztak meg. Ha valamelyik ügyfelüknél munkálatot végeznek (pl. óracsere) és az díjköteles, azt sem a helyszínen kell kifizetni, hanem utólag csekket küldenek a munka díjáról.

Kérünk mindenkit, hogy fokozottan legyen óvatos, csak olyan szolgáltatót engedjenek be, akit maguk hívtak, vagy hitelt érdemlően tudja magát igazolni a szolgáltató cég munkatársaként!

Községi Önkormányzat

image-aspx